بنیانگذاری
پس از قیام خودانگیخته ۱۵خرداد ۱۳۴۲، که سرکوب خونین مردم و پیگرد و دستگیری گسترده مخالفان و فعالان سیاسی را بهدنبال داشت، بنیانگذاران در زندان به جمعبندی مبارزات سیاسی گذشته پرداختند و دریافتند که مبارزات پارلمانی و سیاسی همواره توسط دیکتاتوری سرکوب میشود و به نتیجه مطلوب نمیرسد، بنابراین برای سرنگونی دیکتاتوری، مبارزه مسلحانه در آن مرحله، بهعنوان شکل محوری مبارزه، یک ضرورت است. بر این اساس، گروهی را بنیان نهادند که چند سال بعد، سازمان مجاهدین خلق ایران نام گرفت.
این گروه طی ۶سال فعالیت مخفی به مطالعه شرایط سیاسی و تدوین دیدگاههای خود در زمینههای مختلف سیاسی، استراتژیک و ایدئولوژیک همت گماشت. مهمترین دستاورد محمد حنیفنژاد در زمینه ایدئولوژیک، کشف این حقیقت بود که بهلحاظ اجتماعی- اقتصادی مرز واقعی، بین استثمارشده و استثمارگر است و نه بین معتقدان صوری و منکران خدا. این حقیقت، خط فاصل مشخص و خدشه ناپذیری بین مجاهدین خلق و انواع درکهای مختلف از اسلام که هر یک به ترتیبی و به درجهای استثمار را میپذیرند، ترسیم کرد.
بنیانگذاران مجاهدین، محمد حنیفنژاد، سعید محسن و اصغر بدیعزادگان از دانشآموختگان دانشگاه تهران و هوادار نهضت آزادی، اما منتقد شیوههای عمل سران نهضت (بخش مذهبی جبهه ملی ایران) بودند.
![سازمان مجاهدين خلق ايران](https://www.mojahedin.org/simg/pmoi-arm.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEid45twNMKwsjHctZ-N2K8YhENR19XF_G5RX_CvOWCvA67M4c-E4OzIt_kOhiKr0CJ4caoOHCMRxfifyf3tJlydWtKia2CFPjcRfnRmgETuCaIVp0xX2vPYiig3hpJAIkCqEXgxyBBCa_4/s400/aboutusPmoi.jpg)
در شهریور۱۳۵۰، ساواک شاه در آستانه برگزاری جشنهای ۲۵۰۰ساله، هجوم گسترده ای را به سازمان و دیگر نیروهای مبارز بهعمل آورد و طی آن حدود ۹۰درصد اعضای سازمان و تمام مرکزیت را دستگیر کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر